Forum » Bugs » https niet nodig op mastaline?

 1. Suz6

  Ik krijg een warning bannertje te zien van firefox tijdens het inloggen dat ik moet opletten dat de website geen veilige login heeft omdat er geen httpS verbinding plaatst vindt. Waarom heeft mastaline dit niet? Waarom is het eigneljk onveilig? Wordt mijn wachtwoord wel encrypted opgeslagen in de server?

  vr 05-01-2018 om 16:11
Reacties (2)

Reageren
 1. Aar

  Ben je bang dat de NSA of de AIVD je verbinding aftapt?

  ma 08-01-2018 om 01:50
 2. Stb

  Hi Suz6!

  Allereerst: welkom op MastaLine! Leuk om te zien dat er weer eens een nieuw lid bijgekomen is.

  MastaLine is een vrij oude site, waar een hoop tieners actief waren. Die tieners zijn inmiddels (bijna) allemaal dertigers, dus dat tijdperk is al wel een tijdje geleden. In die tijd was het nog heel normaal om geen HTTPS-verbinding te hebben.
  Je wachtwoord wordt wel gecodeerd opgeslagen op de server, maar jouw browser stuurt het wachtwoord als leesbare tekst naar de server toe. Zou je verbinding maken via een openbaar netwerk, zou iemand die de data aftapt jouw wachtwoord kunnen inzien. Vanuit huis hoef je er niet bang voor te zijn dat iemand jouw lijn aftapt.

  Kort samengevat: je bent lid geworden van een website waar eigenlijk al 5 jaar niets meer mee gedaan is en de techniek is dus inmiddels enigszins verouderd. Ik verwacht ook niet dat dit nog gaat veranderen, maar wellicht besluit de eigenaar nog eens om iets met deze site te gaan doen.

  wo 24-01-2018 om 17:18
Reageren