09/06/2011 13:02

Slecht weer bij Nokia


De technologiedirecteur Richard Green van Nokia, heeft verlof opgenomen en komt volgens Finse media niet meer terug. Dit schijnt het gevolg te zijn van onenigheid over de strategie van het mobieltjesconcern. Een krant schreef dat de directeur niet gediend was van de plannen, om te stoppen met telefoons gebaseerd op het zogenoemde MeeGo-besturingssysteem.

Verdwijnen

Begin dit jaar kondigde het bedrijf aan over te stappen op het Windows-platform van Microsoft. MeeGo en Symbian moeten op termijn verdwijnen. De markt is echter sceptisch over het potentieel van deze samenwerking.

Vorige week kelderde het aandeel van Nokia na een omzetwaarschuwing. Er wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Nokia. Woensdag doken geruchten op dat het Zuid-Koreaanse Samsung interesse zou hebben om Nokia over te nemen.

Vorige week deed het gerucht de ronde dat Microsoft geïnteresseerd was in het Finse concern.
Door Webmaster In Mobile devices Bron NU.nl

Reacties (4)

Reageren
 1. Patje

  konden ze beter op android overstappen..

  do 09-06-2011 om 20:55
 2. Loller1

  Quote: patje

  konden ze beter op android overstappen..
  Waarom? Wat is er mis met Windows Phone 7? Ik vind het een goede OS

  vr 10-06-2011 om 17:58
 3. Crimineeltj

  Quote: loller1

  [..]Waarom? Wat is er mis met Windows Phone 7? Ik vind het een goede OS


  Windows Phone is gewoon een hele slechte os tot 6.5 geweest zelf aantal toestellen gehad waaronder bijv de htc touch pro 2, Lekker toetsenbordje maar dat windows mobile 6.5 loopt zo vaak vast aantal keer herstarten per dag zelfs met custom roms die zeggen het niet te hebben en snel zijn en dat het gewoon nog traag is.

  Nokia heeft altijd goeie hardware gehad als ze dan op android overstapten had je en goeie hardware en goeie software, Windows Phone 7 moet zich nog helemaal bewijzen omdat het net nieuw is en windows mobile gewoon een slechte indruk heeft achter gelaten.


  Online Opslag nodig hier de oplossing http://db.tt/HagL8IMK
  za 11-06-2011 om 14:49
 4. Eagle

  Geen onlogisch gevolg. Nokia is door haar succes een grote logge organisatie geworden. Hierdoor kon men traag inspelen op veranderingen, naast de 'kat uit de boom kijk' houding die Nokia al had, denk aan de touchscreens. Verder was de normale N97 niet bepaald een succes in de zin van betrouwbaarheid en de mate van tevreden gebruikers. De daarop volgende toestellen hadden niet erg veel nieuws (Ok├ę de N8, usb on-the-go, dijk van een camera, hdmi) maar het design en de omvang en interface waren prut. Ditzelfde probleem op software matig gebied had Microsoft. Een OS wat op zich niet heel erg verkeerd was. Echter stamt de basis uit 2003, en met die basis gingen ze door tot 2009/2010 zonder echt goede updates. Ik ben altijd Nokia fan geweest, maar als je het mij nu vraagt is dit een combinatie van twee slechten/zwakken. Nokia kan dan wel zeggen ''Jaah we nemen geen Android omdat we ons willen onderscheiden'' maar uiteindelijk belanden ze voornamelijk hierdoor in de put. De combinatie Microsoft en Nokia zal mijn inziens niet werken beiden bieden iets wat al zo ver naast de huidige markt ligt en wat al zo onbekend is geraakt voor consument.. forget it.... En Samsung is de lachende derde.. Jammer voor Nokia, ik zeg koop een HTC.

  di 14-06-2011 om 10:57
Reageren