25/06/2011 12:01

Geen WhatsApp tax


De tweede kamer heeft afgelopen woensdag een nieuwe telecomwet aangenomen waarin onder meer netneutraliteit is opgenomen. Dat netneutraliteit nu in de wet is vastgelegd houd in dat providers geen voorrang mogen geven op bepaald internetverkeer. Ook het extra belasten van bepaalde internetdiensten zoals bijvoorbeeld WhatsApp is hierdoor niet toegestaan.

Door de fout van de PvdA, de partij steunde per ongeluk een subamendement op het amendement rond netneutraliteit, is ook een uitzondering op netneutraliteit aangenomen. Providers mogen websites wel blokkeren uit ideologische redenen. Dit kan alleen als de internetter daar zelf expliciet om vraagt.

Toch leidde de fout tot ophef omdat er nu een maas in de wet zit. Dinsdag zal gestemd worden over een nieuw amendement ingevoerd door de PvdA. Wordt dat amendement aangenomen, zal de uitzondering komen te vervallen. De verwachting is dat een Kamermeerderheid het nieuwe voorstel steunt.

Nederland is nu na Chili het tweede land ter wereld dat netneutraliteit wettelijk vastlegt.
Door Roelvb In Internet Bron Nu.nl

Reacties (2)

Reageren
 1. Crimineeltj

  Mooi wat zal kpn balen nu


  Online Opslag nodig hier de oplossing http://db.tt/HagL8IMK
  za 25-06-2011 om 13:29
 2. Pascallj

  Echt wel! Beter zo! Dat de omzet van sms etc. terug lopen snap ik, maar om dit dan te vergoeden d.m.v. te datakosten te verhogen vind ik geen goede oplossing.

  zo 26-06-2011 om 11:12
Reageren