30/06/2011 20:47

MySpace verkocht


Mediabedrijf News Corp is eindelijk af van MySpace. De profielensite is voor slechts $35 miljoen (ongeveer €24 miljoen) van eigenaar gewisseld. De koper is mediabedrijf Specific Media. Saillant detail is dat Justin Timberlake één van de nieuwe eigenaren is en ook als creatief directeur bij het bedrijf aantreedt.

MySpace werd in 2005, toen het nog het grootste online sociale netwerk was, overgenomen door News Corp voor het destijds enorme bedrag van $580 miljoen. Sinds de overname ging het alleen maar slechter met de site, die veel te lijden had onder de populariteit van concurrent Facebook. Een herlancering als entertainmentsite in 2010 hielp niet en in februari 2011 werd bekend dat News Corp van de dienst af wilde. Vooraf was de verwachting dat de site zo'n 100 miljoen dollar zou opleveren.

Specific Media wil van MySpace een muziekportaal maken. "Er is behoefte aan een plek waar fans met hun favoriete artiesten kunnen praten, naar muziek kunnen luisteren, video's kunnen kijken en met elkaar in contact kunnen komen. MySpace heeft de potentie om die plek te zijn," aldus Timberlake. "Ik wil MySpace nieuw leven in blazen door het sociale platform te gebruiken om artiesten en fans samen te brengen in één online gemeenschap."

Het ironische aan de nieuwe positie van Timberlake is dat hij in 2010 de rol van Napster-oprichter Sean Parker in de film The Social Network speelde. Deze rolprent draait om de oprichting van Facebook, waar Parker de eerste bestuursvoorzitter van was.
Door Eimetei In Social media Bron Telegraaf

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren