12/09/2011 17:37

HTC wil eigen besturingssysteem kopen


Intern zou HTC aan het overwegen zijn om een mobiel besturingssysteem te kopen, dit is al besproken, maar HTC zegt geen aankopen te gaan doen die later overhaast blijken te zijn. Dat meld een Chinese krant, 'the Economic Observer', uit een interview met Cher Wang. Een van de oprichters van HTC. Zo zou er aan Wang zijn gevraagd of er interesse zou zijn in WebOS. Dat besturingssysteem is momenteel in de handen van HP, maar het bedrijf wil van WebOS af. Direct na dat aan te kondigen doken er al geruchten op de Samsung en HTC interesse zouden hebben.

Ander OS

“We hebben er over nagedacht en het intern besproken, maar we zullen niets in een opwelling doen”, aldus Wang. De mogelijkheid dat ze een andere mobiel OS zouden aankopen wil ze het liefst nog vrij houden.

“Onze kracht ligt in het begrijpen van een besturingssysteem, maar dat betekent niet direct dat we een eigen OS moeten produceren”, meld Wang. Volgens haar zou HTC met gemak met meerdere besturingssystemen in zee gaan. Daarmee verwijst Wang naar de HTC Sense, deze bevat een software laag die ook word ingezet over Android.
Door Loller1 In Operating systems Bron Nu.nl

Reacties (4)

Reageren
 1. Loller1

  Zie jullie dat? Ik heb Android goed geschreven.

  On: Persoonlijk zie ik in WebOS geen echte toekomst meer.

  ma 12-09-2011 om 17:44
 2. Joshoon

  Zou erg jammer zijn, ze doen het uitstekend met Android, dat moeten ze niet laten vallen.

  ma 12-09-2011 om 18:33
 3. Loller1

  Quote: joshoon

  Zou erg jammer zijn, ze doen het uitstekend met Android, dat moeten ze niet laten vallen.
  Ik denk niet dat HTC andere OSs zou gaan laten vallen hiervoor. Ze zeggen meerdere mobiele besturingssystemen te kunnen en willen gebruiekn. Dus bij HTC is het doek nog niet gevallen over Android en Windows Phone.

  ma 12-09-2011 om 19:00
 4. Enesg

  Gaat voorlopig echt niet gebeuren, HTC weet dondersgoed dat dat hun ondergang word.

  ma 12-09-2011 om 19:55
Reageren