13/09/2011 18:28

'iPhone is niet cool'


HTC-topman Martin Fichter beweert dat jongere de iPhone niet meer cool vinden. De belangrijkste reden die de jongeren opgaven was "Mijn vader heeft een iPhone". Tot die conclusie kwam hij toen hij zijn dochter naar het Reed College te Portland bracht. Daar hield hij een kleine smartphone-enquête voor zijn dochters huisgenoten. Dat zij hij gisteren tijdens het Mobile Future Forward-congres in Seatle.

"Niet één van hen heeft een iPhone. De jongeren legden me uit dat hun vader een iPhone had. Er is iets interessants aan de hand in de smartphonemarkt. De iPhone wordt minder cool dan hij eerst was. De jongeren hadden allemaal een HTC, Samsung of in China gefabriceerde apparaten. Macbook Airs zijn wel cool, alleen iPhones zijn niet cool meer. Wij gebruiken hier allemaal wel een iPhone, maar onze kinderen vinden hem niet meer cool", aldus Fichter. Daarbij melde hij wel niet of, en zo ja, welke smartphone zijn dochter zelf bezit.

Ruzie met Apple

Apple en HTC hebben al langer ruzie en hebben elkaar dan ook al voor de rechter gesleept wegens het schenden van patenten. Terwwijl Apple vind dat HTC functies uit iOS zou hebben gekopieerd, eist HTC dan weer een importverbod voor iOS-devices en Macs.

Vorige week verkocht Google 9 patenten aan HTC. Deze zouden volgens HTC goed kunnen dienen in de strijd tegen Apple.
Door Loller1 In Mobile devices Bron Webwereld

Reacties (1)

Reageren
  1. Tim

    Ik weet niet of de HTC CEO al drie jaar met zijn hoofd in de stront zit, maar kindertjes van 14 lopen tegenwoordig allemaal met crackberries rond. En dat is niet zo omdat de iPhone 'niet cool' zou zijn, maar omdat alle vriendjes en vriendinnetjes er mee rond lopen. Daarbij denk ik dat de prijs van een iPhone ook wel een gevoelige rol speelt bij de ouders.

    di 13-09-2011 om 18:33
Reageren