13/09/2011 18:34

IT-reuzen strijden om patenten


Samsung, Ericsson, HTC, Intel en met alle waarschijnlijkheid ook Microsoft en Apple hebben interesse in het patentenportfolie van InterDigital. Dat bedrijf heeft zijn patenten te koop gezet, het gaat onder meer om patenten op mobiele technologieën. Google, het bedrijf achter Android, had ook interesse maar zou blijkbaar zijn afgehaakt, dat meld Bloomberg, een financieel persbureau.

De eerste kans om te bieden kan in de komende 2 weken. Ze zullen bieden op 8800 patenten van het bedrijf. Enkele patenten handelen over snel mobiel internet. Enkele van deze patenten behelst ook al technologieën die momenteel worden gebruik in smartphones, zoals de iPhone, Android-devices en BlackBerry.

1/4 van de 4G-patenten

InterDigital zou maar liefst een kwart van alle patenten bezitten op de LTE/4G-technologie. Dat liet ZTE, een Chinese mobieltjesmaker, uitzoeken. Een som van hoeveel InterDigital nu eigenlijk waard zou zijn staat in een artikel van Seeking Alpha. Dit na aanleiding van het opkopen van patenten door grote bedrijven als Microsoft, Google, Apple en nog andere bedrijven.

InterDigital zou vertrouwelijke stukken momenteel laten inzien door Samsung, HTC, Intel en Ericsson. Apple en Microsoft zouden al eerder een kijkje hebben mogen nemen. In de volgende 2 weken zouden deze bedrijven hun eerste bod mogen uitbrengen.

Eerder verbod voor Samsung

Samsung acht de patenten zeer belangrijk. Zo'n 3 jaar geleden kreeg Samsung InterDigital al op zijn nek omdat de toestellen van Samsung patenten zouden schenden van het bedrijf. Daarmee had het bedrijf kans op een importverbod in de VS. Samsung heeft toen een licentie moeten kopen om patenten op het gebied van 2G- en 3G-technologiën van InterDigital te mogen gebruiken, deze licentie zou nog tot 2012 lopen. In 2005 kreeg het bedrijf ook al 230 miljoen dollar van Nokia, nadat ook zij in aanvaring geraakt met DigiNotar.
Door Loller1 In Mobile devices Bron WebWereld

Reacties (1)

Reageren
  1. Loller1

    Die 'e' moet een 'de' zijn in de eerste tussentitel. -edit: done -

    Ik ben benieuwd wie er nu feitelijk allemaal zal gaan bieden. Ik denk dat degene die dit patentenportfolie in handen krijgt toch wel weer wat kan verdienen hieraan (licenties en overtredingen).

    Bewerkt door Webmaster op di 13-09-2011 om 18:44
    di 13-09-2011 om 18:36
Reageren