15/09/2011 19:29

BUILD: Metro-versie IE10 ondersteunt geen plug-ins


De Metro-versie van Internet Explorer 10 zal het moeten doen zonder plug-ins in Windows 8. Dat heeft Microsoft bekend gemaakt op de Build. De desktop-variant van Internet Explorer 10 zal wel plug-ins ondersteunen. Met deze zet wordt onder andere Flash uit Metro geweerd.

HTML5 zal Flash vervangen
Microsoft laat Flash weg uit Windows 8 Metro-interface omdat het meer energie gebruikt. Hiermee zou de stabiliteit van de browser ook verbeteren. Microsoft meld ook dat het meeste Flash-content op het web, ondertussen een HTML5-variant heeft, waardoor Internet Explorer 10 alsnog speciaal content kan weergeven. Adobe zelf is ook bezig met de ontwikkeling van een programma, dat ervoor moet zorgen dat Flash wordt opgezet in HTML5.

2 varianten
Dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is om Flash-content en andere plug-ins niet meer kunnen worden geïnstalleerd op Windows 8. Windows 8 bevat namelijk 2 varianten: de Metro-versie en de standaard versie. Die tweede is de Internet Explorer zoals we hem kennen op Windows Vista en 7. Deze zal wel nog altijd plu-ins, en dus Flash, ondersteunen.

iOS' Safari
Met deze zet, stapt Microsoft in de voetsporen van Apple. In Apples iOS, het mobiele besturingssysteem van iPods, iPhones en iPads, is het ook onmogelijk om Flash-content af te spelen.

Windows 8
Begin deze week is Microsofts Build-conferentie begonnen. Hier heeft Microsoft voor het eerst Windows 8 volledig uit de doeken gedaan. Het kwam woensdag ook met de eerste openbare testversie van Windows 8: Windows 8 Developer Preview. In die nieuwe versie van Windows, heeft de standaard interface van Windows een serieuze metamorfose ondergaan. Dit, terwijl de klassieke interface nu nog maar een 'app' binnen Windows 8 is.
Door Loller1 In Browsers Bron Tweakers.net

Reacties (2)

Reageren
  1. Loller1

    Een goede zet, Microsoft heeft trouwens gelijk, HTML5 begint flash en andere dingen te vervangen. Ook meteen minder stome toolbars, pure rommel...

    do 15-09-2011 om 19:37
  2. Tim

    Hoop toch dat ze inmiddels is een keer de Core opnieuw hebben opgebouwd en niet telkens met IE op de Core van Windows zelf terugvallen...

    do 15-09-2011 om 22:15
Reageren