19/09/2011 18:15

IE9 en IE10 scoren maximaal op Acid3-test


De Acid3-test heeft enkele veranderingen ondergaan. De webpagina die meet of webbrowsers aan de web standaarden voldoet geeft Internet Explorer 9 en Internet Explorer 10 Platform Preview nu 100 van de 100 punten. Onderdelen zoals svg-fonts en -animaties zijn verwijderd uit de vernieuwde Acid3 test. Ook tests die de mogelijkheden van de DOM moeten onderzoeken zijn veranderd, eveneens als web standaarden die door browsers anders of nooit zijn geïmplementeerd.

Google ontwikkelaar, Ian Hickson, en Opera-developer, Håkon Wium Lie, zijn de makers van de Acid3-test. Op Google+ hebben ze gezegd dat volgens hun het nutteloos is om dingen te testen die nooit goed zijn gebruikt in de web industrie. Daarom is bepaalde code binnen de test uitgeschakeld zodat hier niet meer op word gecontroleerd.

IE, Firefox, Chrome en Safari

Gevolg op die wijziging is dat browsers die de 100% niet haalde, dit nu opeens wel doen. Onder die browsers zijn Internet Explorer 9 en de Internet Explorer 10 Platform Previews. Maar ook Firefox 6 en Firefox' nightly-builds krijgen nu een resultaat van 100/100. Ook Chrome 15 en Safari 5.1.

De vraag of er een nieuwe test in ontwikkeling is, is evenmin beantwoord als de vraag of de Acid3-test nu minder relevant is.
Door Loller1 In Browsers Bron Tweakers

Reacties (4)

Reageren
 1. Loller1

  Goed dat dit gedaan is. IE werd er vaak op afgekraakt dat ze dit niet ondersteunde, terwijl MS vaak genoeg heeft gezegd dit nooit te zullen gaan ondersteunen (zelfde geld voor Mozilla).

  ma 19-09-2011 om 21:44
 2. Enesg

  De Acid3 is dan ook erg achterhaalt zelfs met de browser op mijn Nokia n82 haalde ik 100/100 .

  di 20-09-2011 om 21:10
 3. Tim

  Quote: loller1
  Goed dat dit gedaan is. IE werd er vaak op afgekraakt dat ze dit niet ondersteunde, terwijl MS vaak genoeg heeft gezegd dit nooit te zullen gaan ondersteunen (zelfde geld voor Mozilla).
  Je beredenering zuigt, dus als Microsoft roept dingen niet gaan ondersteunen, moeten ze het maar uit de test gaan slopen.

  Als jij geen zin hebt bepaalde paragrafen uit je wiskunde boek te gaan leren, moeten ze die maar uit je eindtoets halen?

  Ik vind het goed dat ze met de tijd meegaan en bepaalde dingen zullen vast hedendaags niet meer relevant zijn. Maar de ACID test is gebaseerd op standaarden, de reden dat IE werd afgekraakt, is omdat ze vóór versie 8 (9) zich nooit aan deze standaarden hielden. Een browser moet zich aanpassen aan de standaarden, de standaarden niet aan de functies die door de browser worden ondersteund.

  Een interessant discussie punt dus, op Tweakers zijn de meningen ook goed verdeeld zag ik.
  Quote: enesg
  De Acid3 is dan ook erg achterhaalt zelfs met de browser op mijn Nokia n82 haalde ik 100/100 .
  Je antwoord is achterhaald, ACID is een van de beste, meest gangbare tests.
  En ik denk toch niet dat je standaard browser deze test is doorgekomen, misschien Opera mobile.
  Overigens slagen de mobiele Webkit browsers (Android, iPhone) hedendaags ook vrijwel allemaal 100% voor de ACID3 test.

  di 20-09-2011 om 23:38
 4. Chielt

  Ik moet zeggen dat IE9 en IE10 me niet tegen vallen bij het bouwen van websites. Hoewel IE best een beetje achter loopt met het ondersteunen van bepaalde CSS3 technieken e.d. worden pagina's steeds vaker gerenderd zoals ik het zou willen.

  wo 21-09-2011 om 09:30
Reageren