21/09/2011 13:13

Facebook komt met nog meer aanpassingen


Naast de "persoonlijke kringen" die Facebook eerder deze maand heeft geïmplementeerd als reactie op Google+, heeft Facebook zich nu ook gericht op het verbeteren van de informatievoorziening. Het traditionele nieuwsoverzicht zal vanaf vandaag fungeren als een 'persoonlijke krant', waarin de belangrijkste berichten de aandacht krijgen. Met deze aanpassingen lijkt Facebook zich te richten op het behouden van haar gebruikers, welke misschien in gevaar komt door de komst van het nieuwe sociale netwerk Google+.

In-actieve gebruikers

Gebruikers die niet zo vaak inloggen op Facebook, krijgen voortaan de belangrijkste updates te zien. Integenstelling tot actieve gebruikers, welke bij meerdere keren inloggen op een dag het recente nieuws krijgen te zien.

Prioriteit

Berichten die belangrijk zijn worden gebaseerd op het aantal reacties, likes en hoevaak iemand communiceert met de afzender. Sinds vorige week kunnen gebruikers aangeven welke vrienden het ‘belangrijkst’ zijn en wat welke groepen vrienden mogen zien.

Live updates

Facebook maakte dinsdagavond bekend dat updates voortaan realtime te zien zullen zijn. “Het was voorheen moeilijk om een goed overzicht te krijgen van wie er online zijn en welke berichten en reacties op dat moment worden achtergelaten. Dat zal met de invoering van Ticker veranderen.”

Ticker wordt een apart gedeelte op de website die aan het nieuwsoverzicht kan worden toegevoegd. In het scherm zullen de meest recente reacties, updates en foto’s direct na plaatsing getoond worden.
Door Webmaster In Social media Bron Nu.nl

Reacties (1)

Reageren
  1. Loller1

    Ik denk dat het wel duidelijk is dat Facebook schrik krijgt van Google+. Echter, wat privacy betreft zijn ze allebei even erg.

    Ik ben benieuwd wie er gaat winnen, Facebook gun ik het vooral, Google hoeft niet nog meer controle te krijgen voer het web.

    wo 21-09-2011 om 13:43
Reageren