03/10/2011 20:52

Android-versie van Chrome


Google is volop bezig met het geschikt maken van Chrome voor zijn eigen Android-platform. De huidige versie van Chrome is beschikbaar voor Windows, Max OS X en Linux. Android heeft momenteel een eigen browser die op Webkit is gebaseerd, net als Chrome.

Dat raakte bekend uit een blog post op de website van Chromium, het open soucre project achter Chrome. In Chromium heeft Google onlangs een aanpassing gedaan waardoor het mogelijk moet zijn om Chromium voor Android te compileren. Daarmee wil Google zijn plan om zijn twee browsers samen te voegen weer wat verder uitwerken.

Al delen Chrome en de Android-browser code, ze hebben ook hun eigen codebase. Zo delen de twee browser bijvoorbeeld dat ze zijn gebaseerd op Webkit en gebruik maken van de V8-javascriptengine. In Android Honeycomb heeft Google een optie gebouwd die ervoor zal moeten zorgen dat de bookmarks enz. kunnen worden gesynchroniseerd tussen beide browsers.

Firefox
Firefox is al voor een langere tijd beschikbaar voor Android. Deze versie van Firefox is gebaseerd op de desktop-variant waardoor Firefox voor Android dus ook ondersteuning bied voor extensies. Het is onduidelijk of de Android-versie van Chrome ook web applicaties uit de Chrome Web Store zal gaan ondersteunen.
Door Loller1 In Mobile devices Bron Tweakers.net

Reacties (2)

Reageren
  1. Loller1

    Ik snap over het algemeen al niet waarom Chrome niet direct in Android zat. Oké, ze waren in dezelfde maand gelanceerd, maar wat hield ze tegen om Chrome 1 te verspreiden op Android?

    ma 03-10-2011 om 20:59
  2. Fifa06

    Zou wel chill zijn, bookmarks enz...

    ma 03-10-2011 om 22:36
Reageren