04/10/2011 18:30

Ongewenste nieuwsbrieven worden aangepakt op Hotmail


Omdat veel gebruikers nieuwsbrieven ontvangen die ze niet willen hebben, gaat Microsoft het makkelijker maken voor gebruikers om zich uit te schrijven voor een nieuwsbrief. In de toekomst zal Hotmail 'graymail', nieuwsbrieven en massamails automatisch herkennen als deze niet onder spam vallen. Dat schrijft een medewerker op de blog van Windows Live.

Met de nieuwe functie zullen gebruikers zich kunnen uitschrijven voor een nieuwsbrief zonder deze te openen. Microsoft zou er dan op gaan toezien dat de gebruiker uit het bestand van de beheerder van de nieuwsbrieven wordt verwijderd. De nieuwsbrieven die de gebruiker nog ontvangt na het uitschrijven worden in de spam-map gezet.

Nieuwste editie bewaren
Als de gebruiker toch de nieuwsbrieven wil blijven ontvangen kan deze er ook voor kiezen dat Hotmail enkel de laatste editie bewaard of dat deze nieuwsbrieven na een bepaalde tijd worden verwijderd of worden gearchiveerd. Deze optie komt er ook voor mails die geen nieuwsbrieven zijn.

Mailbox in cijfers
75% van de mails die worden gemarkeerd als spam zouden ongewenste nieuwsbrieven zijn volgens de softwarereus. Daarbij stelt Microsoft dat maar 14% van de mails in iemands inbox over onderlinge communicatie gaat. Dat terwijl 50% van de berichten wordt ingenomen voor nieuwsbrieven. Maar 2 procent van de ontvangen berichten zou spam zijn.

Nieuwe functies
Microsoft heeft nog meer functies klaar staan buiten de nieuwsbrieffilter om nieuwe gebruikers te winnen. Deze zouden later worden ingevoerd. De nieuwe functies zijn op dit moment nog niet in gebruik te nemen maar zullen in de komende weken worden uitgerold.
Door Loller1 In Browsers Bron tweakers.net

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren