26/10/2011 19:26

Android ICS komt niet naar Google Nexus One


Hugo Barra, een Android-topman, heeft bekend gemaakt dat de Nexus One niet zal worden voorzien van Android Ice Cream Sandwich. De hardware van de smartphone zou niet krachtig genoeg zijn om de nieuwe versie van Android te draaien. Zo meld The Telegraph, een Britse krant, die een interview met Barra had. Wat Androids product management director was eer opvallend: Google zei namelijk al eerder dat ieder toestel dat Android Gingerbread aankan, ook moest kunnen werken met ICS. Onlangs kreeg de Nexus One nog een update naar Gingerbread.

Wat Barra heeft gezegt wordt ook weerlegd door de ontwikkeling van custom ICS-roms voor de Nexus One. Derde hebben ICS namelijk al aan de praat gekregen met een port van de sdk die Google onlangs uitbracht.

Binnen enkele weken zal de Nexus S, het 2de toestel dat Google op de markt bracht, wel een update mogen verwachten, zo meld Barra. De nog maar pas aangekondigde Galaxy Nexus is de eerste smartphone die standaard op ICS draait.
Door Loller1 In Mobile devices Bron Tweakers.net

Reacties (1)

Reageren
  1. Daydreamer

    Net zoals mijn HTC HD2 die Windows Phone 7 niet zou kunnen draaien terwijl die nu de phone is die de meeste besturingsssystemen ooit draait.


    Groen Oldskool Lid
    do 27-10-2011 om 08:07
Reageren