01/11/2011 21:47

WhatsApp bereikt mijlpaal van 1 miljard berichten per dag


Vorige week zijn er op 1 dag tijd zo'n 1 miljard berichten verstuurd via WhatsApp, zo meld het bedrijf achter de mobiele chatcliënt. Dat is een persoonlijk record voor de dienst. Vorige week werden er voor het eerst meer dan 1 miljard berichten op 1 dag gestuurd via WhatsApp, dat heeft WhatsApp bekent gemaakt op zijn blog. Welke dag deze mijlpaal werd bereikt is niet opgegeven, eveneens als met welk platform de meeste berichten werden gestuurd. WhatsApp is uitgegeven voor Android, iOS, BlackBerry en Symbian. De dienst is ook pas uitgegeven voor Windows Phone.

In juli werd al bekend gemaakt dat de helft van alle smartphones is uitgerust met WhatsApp. Met die app kan men gratis berichten sturen via het internet.

iMessage

WhatsApp werd onlangs voor iOS gratis. Dit is waarschijnlijk een reactie van het bedrijf op iMessage, een concurrent die Apple onlangs heeft gelanceerd. Verschil is wel dat iMessage er alleen is voor iOS-apparaten en dus is het niet mogelijk om met bijvoorbeeld Android of Windows Phone toestellen te communiceren. Ook Samsung heeft een concurrent uitgebracht, ChatON, deze is wel geschikt voor diverse mobiele besturingssystemen.
Tags whatsapp
Door Loller1 In Mobile devices Bron Tweakers.net, Nu.nl

Reacties (1)

Reageren
  1. Loller1

    Gefeliciteerd WhatsApp, ik zit blijkbaar bij de andere helft die WhatsApp niet gebruikt.

    di 01-11-2011 om 22:12
Reageren