10/11/2011 13:24

Facebook draait aanpassingen terug


Facebook is gezwicht voor de kritiek van gebruikers over de laatste wijziging in het nieuwsoverzicht. De aanpassingen die het sociale netwerk bijna 2 maanden geleden heeft doorgevoerd, worden binnenkort ongedaan gemaakt zodat het weer mogelijk wordt om altijd de meest recente updates te bekijken. Het nieuwsoverzicht moest zich voordoen als een "persoonlijke krant", maar de meeste gebruikers waren hier echter niet van gecharmeerd en uitte hun kritiek op het sociale netwerk.

Gebruikers konden voorheen kiezen tussen de meeste recente updates en de ‘belangrijkste’ updates. Vanaf september werden standaard eerst de belangrijkste berichten getoond. Hoe vaker de gebruiker inlogt, hoe meer recente updates getoond werden. Facebook voerde de wijziging juist door zodat gebruikers de belangrijkste berichten, gebaseerd op hoe vaak bepaalde mensen met elkaar communiceren, niet zouden missen.

Sorteren

Een aantal gebruikers heeft inmiddels een nieuwe knop boven het nieuwsoverzicht waar gekozen kan worden voor ‘Highlighted Stories First’ of ‘Recent Stories First’. Facebook bevestigt in een blog dat de sorteerfunctie de komende weken voor iedereen beschikbaar zal komen.
Door Webmaster In Social media Bron Nu.nl

Reacties (2)

Reageren
 1. Simmie

  Ik zeg altijd, nemen wat de pot schaft!

  Bewerkt door Simmie op vr 11-11-2011 om 15:34
  vr 11-11-2011 om 15:34
 2. Loller1

  De vernieuwing wordt dus niet terug gedraaid, maar er wordt enkel een optie toegevoegd om de oude weergaven terug te krijgen?

  vr 11-11-2011 om 23:57
Reageren