11/11/2011 14:16

Accuduur iOS nog niet opgelost


Donderdag kwam Apple met een fix voor het probleem in iOS 5 waardoor de batterij maar enkele uren mee kon gaan. De update naar iOS 5.0.1 lijkt echter niet te helpen. Er zijn weer iPhone gebruikers die klagen op de support forums van Apple dat het probleem blijft duren.

Batterij fix voor iPhone 4S

In de patch voor iOS 5 heeft Apple, naar eigen zeggen, het snelle leeglopen van de batterij van iPhones die draaien op iOS 5 opgelost. Echter zijn er nog steeds mensen die na de update melden dat het probleem nog steeds niet is verhulpen.

Magneet fix voor iPad 2

Ook zou het beveiligingslek waar de iPad 2 mee te maken heeft opgelost zijn. Het was namelijk mogelijk om met een magneetje de cijfervergrendeling te omzeilen door langs de rand van de iPad 2 te vegen. Apple's eigen Smart Cover gaf ook toegang tot alle apps die op dat moment werden gebruikt op de iPad 2.

Charlie Miller

Eveneens is er een lek gedicht dat door de security-expert Charlie Miller was ontdekt. Hij ontdekte dat legitieme apps in iOS 5 eigen code kunnen downloaden en uitvoeren in het geheugen van iPhones en iPads. Daarmee was het mogelijk om privé gegevens te ontfutselen van gebruikers. Als dank trok Apple de ontwikkelaarslicentie van Miller (die hij overigens zelf heeft betaald) in wegens misleiding.

Multitasking-gebaren voor iPad 1

Behalve herstellingen van bugs en lekken is er ook een update gekomen voor de iPad 1 die ervoor zorgt dat er ondersteuning is voor multitasking-gebaren. Dit zorgt ervoor dat het vanaf nu mogelijk is om met meerdere vingers verschillende opdrachten aan te geven. Zo heeft het samenknijpen van de vingers tot gevolg dat het hoofdmenu van iOS wordt weergegeven. Door naar links en naar rechts te vegen kan men nu bladeren door actieve apps.

Over-The-Air Update

iOS 5.0.1 is de eerste update voor iOS die niet meer hoeft worden gedownload via iTunes, een zogenoemde over-the-air update. Het is mogelijk om de update te downloaden via Instellingen > Algemeen > Software-update.
Door Loller1 In Mobile devices Bron webwereld.nl

Reacties (3)

Reageren
 1. Loller1

  Het lijkt wel alsof Apple met iedere release van de iPhone of iOS een flater begaat.

  vr 11-11-2011 om 14:52
 2. Langkous

  gedigt = gedicht sorry moest even gezegd worden.

  vr 11-11-2011 om 14:59
 3. Redkilla

  Zou ook het woord verholpen gebruiken i.p.v. verhulpen


  Grandprixnews.com
  wo 30-11-2011 om 20:40
Reageren