13/11/2011 19:13

iPhone 5 stond op planning


De iPhone 5 zou wel degelijk op Apples planning hebben gestaan, maar is enkele maanden voor de lancering van de iPhone 4S geschrapt. Het nieuwe model zou een volledig herziende behuizing krijgen.

Dat gerucht komt van iemand die zegt de iPhone 5 vast te hebben gehad en nadien zijn verhaal deed bij Business Insider. Er werd wel gemeld dat de betrouwbaarheid van de bron niet bekend is. Het model zou een 4"-scherm krijgen en een 10-megapixelcamera. De wel bekende home-knop zou zijn vervangen door een aanraakgevoelig stuk, ter vervanging van de huidige fysieke knop die te vinden is op de iPod Touch, iPhone en iPad. Verder zou de behuizing verdund zijn.

De Apple-engineers die meewerkte aan de 5de versie van de smartphone, zouden nog tot 3 maanden voor de lancering van de iPhone 4S hebben gedacht dat hun model ook op de markt kwam, wat later niet zo bleek te zijn. Waarom de iPhone 5 is geschrapt is onbekend. Maar de geruchten gaan de ronde dat Steve Jobs niet heel blij was met de fragmentatie van de iPhones.

Voordat de iPhone 4S werd gelanceerd doken er ook veel geruchten op over de iPhone 5. Na de lancering van de ge├╝pdate versie van de iPhone 4 werden die geruchten echter de grond ingestampt en onwaar genoemd. Het schrappen van de iPhone 5 zou echter de geruchten wel verklaren.
Door Loller1 In Mobile devices Bron Tweakers.net

Reacties (3)

Reageren
 1. Loller1

  Fijn voor die mensen dia aan de iPhone 5 hebben gewerkt: "Nha, we gaan toch de iPhone 4S lanceren, bedankt voor jullie moeite, maar weg met jullie model!"

  zo 13-11-2011 om 20:19
 2. Tim

  Quote: loller1
  Fijn voor die mensen dia aan de iPhone 5 hebben gewerkt: "Nha, we gaan toch de iPhone 4S lanceren, bedankt voor jullie moeite, maar weg met jullie model!"
  Als het gehele artikel al waar is (waar heel erg aan te twijfelen valt) dan s het hele project echt niet ineens geschrapt alsof er een bedrijf failliet is en de deuren moeten worden gesloten hoor. Het lijkt mij eerder dat de lancering is uitgesteld, omdat ze, Apple kennende, ze liever een goed uitgewerkt product op de markt zetten, dan een snel afgeraffeld product. En hier dus meer tijd in willen steken.

  Aanraak gevoelige home-knop is trouwens een prima idee, na een aantal maanden gaat er zoveel stof tussen die knop zitten...

  zo 13-11-2011 om 21:14
 3. Christan

  Precies. En research is ook heel wat waard. Niets is dus voor niets.

  ma 14-11-2011 om 15:38
Reageren