15/11/2011 11:42

Broncode Android 4.0 beschikbaar


De broncode van Android 4.0 Ice Cream Sandwich is door Google onverwachts vrijgegeven. Deze broncode kan onder andere worden gebruikt door ontwikkelaars om custom roms mee te maken. Net als bij alle andere versies van Android kunnen geïnteresseerden de broncode vinden in het Android Open Source Project. Dat meldt een Google medewerker op Google-fora. De versie waarvan de broncode is verschenen is versie 4.0.1, deze zal ook beschikbaar zijn op de Samsung Galaxy Nexus.

Dat Google nu al de broncode vrijgeeft is vreemd: het bedrijf had eerst gemeld dat het afwacht tot dat de Samsung Galaxy Nexus op 17 november uitkomt.

Ook de broncode van Honeycomb is ook vrijgegevens met de release van ICS. Google wil niet dat ontwikkelaars zich op deze versie gaan focussen en daarom zijn er geen tags beschikbaar die vermelden dat het de code van Honeycomb is.

De uitgave van de broncode is hetgeen waar ontwikkelaars van custom roms lang op hebben gewacht: zo zal een van de bekendste custom roms CyanogenMod worden gebaseerd op de broncode van ICS, dat melden de makers. 2.3 Gingerbread was de laatste versie waarvan Google de broncode vrijgaf. Google gaf de broncode van Honeycomb, een versie speciaal voor tablets, niet vrij omdat het vreesde dat fabrikanten en ontwikkelaars de software zouden gebruiken op smartphones.
Door Loller1 In Mobile devices Bron tweakers.net

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren