16/11/2011 17:41

Microsoft werkt aan Socl


Het lijkt erop dat Microsoft van plan is om Socl, zijn tweede sociale netwerksite online te willen brengen. Socl zou zich moeten onderscheiden door middel van een uitgebreide sociale zoekfunctie. Onder andere videobellen behoord tot de mogelijkheden.

Dat bracht The Verge naar buiten, zij hebben de nieuwe dienst even kunnen testen. Belangrijkste verschil tussen Socl en andere sociale netwerken lijkt de zoekbalk te zijnen: gebruikers kunnen elkaars zoekopdrachten bekijken, er op reageren of deze "liken". Daarop is het mogelijk om de zoekopdrachten als interesses te bewaren. Ook is er integratie met Facebook, al is het nog niet bekend hoe dit in zijn werk gaat.

Ook is het mogelijk om te videobellen en kan je samen met vrienden naar YouTube-video's kijken. Vreemd is dat er slechts één vriendenlijst is, waarbij mensen niet in categorieën kunnen worden opgedeeld. Dit wordt door Microsoft "volgers" genoemd en is dus mogelijk te vergelijken met het systeem van Twitter. Een chat- of berichtenfunctie is er overigens (nog) niet.

Socl.com

Socl lekte eerder al uit toen per ongeluk een project met de codenaam Tulalip heel even online kwam op het adres www.socl.com. Microsoft melde toen dat het maar een intern onderzoeksproject was, maar The Verge denkt dat Microsoft de dienst voor de hele wereld wil open zetten. Het zal dan waarschijnlijk nog maar om een testfase gaan.
Door Loller1 In Social media Bron tweakers.net

Reacties (2)

Reageren
 1. Joshoon

  Ook is het mogelijk om te videobellen en kan je samen met vrienden naat YouTube-video's kijken. fixed


  Het idee lijkt een beetje op Google+ moet ik zeggen.

  Bewerkt door Webmaster op wo 16-11-2011 om 18:33
  wo 16-11-2011 om 18:21
 2. Loller1

  Quote: joshoon

  Ook is het mogelijk om te videobellen en kan je samen met vrienden naat YouTube-video's kijken. fixed


  Het idee lijkt een beetje op Google+ moet ik zeggen.
  Ieder social network lijkt op elkaar, beetje loze vergelijking dus. Het enige verschil tussen Google+ en Facebook is momenteel de interface (en populariteit).

  do 17-11-2011 om 19:06
Reageren