17/11/2011 18:47

Skype integreert Facebook videoconversaties


Vandaag is er een bètaversie van Skype gelanceerd waarmee gebruikers hun Facebook-account kunnen koppelen aan Skype. In juli werd de samenwerking tussen Skype en Facebook al bekendgemaakt. Naast eerdere Skype-naar-Facebook en Skype-naar-Skype mogelijkheden, is het nu ook mogelijk om rechtstreeks Facebook-naar-Facebook videoconversaties te creëren, vanuit Skype.

Alhoewel deze integratie een leuk uitprobeersel is om te kijken of het grote gros van de gebruikers het nut in gaat zien van deze koppeling, is het praktisch gezien nog onmogelijk om vanuit Facebook contact te leggen met Skype-contactpersonen. Een treurige gebreken vinden wij. Naast de 'intensieve' samenwerking met Facebook, zou je denken dat Microsoft eerst de zwermen gebruikers van haar eigen producten met elkaar zou koppelen (bijv. Windows Live Messenger). Dit blijkt (nog) niet het geval.

De Facebook-functionaliteit in Skype is aanwezig in versie 5.4/5.7 bètaversie van Skype. Deze versie is beschikbaar voor zowel Mac als Windows computers. Skype heeft bij de lancering een video gepubliceerd, waarin te zien is hoe makkelijk contact te leggen is tussen Skype en Facebook.

Naast de hippe Facebook-snufjes schijnen er nog een paar andere verbeteringen te zijn doorgevoerd, namelijk verbeteringen in video rendering en het delen van schermen voor groepen voor Windows-gebruikers (Mac-gebruikers beschikten reeds deze functie).

De samenwerking tussen Skype en Facebook met betrekking tot video chat, zal de relatie tussen Microsoft en Facebook bevorderen. Er is verder veel speculatie wanneer Microsoft Skype met andere producten zal integreren.

Bekijk de instructievideo
Download Skype Beta (Windows)
Download Skype Beta (Mac)
Door Webmaster In Social media Bron LiveSide, Skype Blogs

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren