07/12/2011 14:00

'Financiëel resultaat Hyves blijft uit'


Het Financieele Dagblad schrijft dat de financiƫle prestaties van het sociale netwerk Hyves sterk achterblijven bij de verwachtingen. Moederbedrijf Telegraaf media heeft om die reden de omzet- en winstdoelen voor 2012 al afgeschreven, meldden bronnen aan de krant. Hyves is uit en Facebook is hot, dat merkt Hyves maar al te goed. De Amerikaanse netwerksite blijft hard groeien terwijl Hyves de activiteit op de site in rap tempo ziet verminderen. Sinds januari is het aantal paginabezoeken op Hyves.nl gedaald van 200 naar 150 miljoen.

TMG werd vorig jaar voor 43 miljoen euro eigenaar en bekijkt nu hoe laag de lat moet worden gelegd voor de site. Het bedrijf zet nog steeds hoog in op Hyves en wil dat de site een voortrekkersrol gaat spelen binnen de digitale ambities.
Door Webmaster In Social media Bron NU.nl, Het Financieele Dagblad

Reacties (2)

Reageren
 1. Crimineeltj

  Ja zelfs zit ik ook niet meer op hyves het is gewoon saai, Facebook was wel effe wennen maar is leuker om af en toe op te zitten en mensen van de hele wereld zitten erop.

  Dus leuk als je mensen in amerika bijv heb ontmoet kan je die ook toevoegen.


  Online Opslag nodig hier de oplossing http://db.tt/HagL8IMK
  wo 07-12-2011 om 18:58
 2. Aar

  Er wordt niet meer ontwikkeld in social networking bij Hyves. Het gaat meer de commerciƫle kant op, en de kant van nieuws publicaties.

  Een site die het roer omgooit, qua concept zal hierdoor zeker populariteit verliezen. Facebook daarentegen ontwikkelt zich wel door als Social networking site.

  Jammer dat de Telegraaf Hyves overgekocht heeft, het was te verwachten dat dit zou gebeuren. Ikzelf ben ook niet meer echt actief op Hyves, en zit vaker op Facebook. Plannen om mijn profiel te trashen doe ik overigens zeker niet.

  do 08-12-2011 om 11:30
Reageren