31/01/2012 20:25

XS4ALL site op zwart tegen blokkade-eis Brein


XS4ALL heeft gemeld dat zijn website woensdag niet bereikbaar zal zijn. Zo wil de ISP protesteren tegen de blokkering van The Pirate Bay die de rechter, op vraag van anti piraterij vereniging Brein, XS4ALL en Ziggo heeft opgelegd. Of Ziggo hetzelfde gaat doen is niet bekend.

XS4ALL moet The Pirate Bay blokkeren vanaf woensdag. Dat is het gevolg van een rechtszaak die werd aangespannen door Stichting Brein. Ziggo heeft The Pirate Bay al op 31 januari geblokkeerd. De advocaten van XS4ALL hebben echter gemeld dat ook hun website woensdag op zwart zal gaan in protest tegen de blokkade. Dit omdat ze vinden dat ook legaal content wordt gecensureerd door het vonnis.

Ook iets waar XS4ALL niet om kan lachen is het feit dat Brein het recht heeft om de lijst met te blokkeren domeinen en IP-adressen zomaar kan aanvullen. Dat zou komen doordat de wettelijke bepaling meld dat 'maatregelen mogen worden opgelegd aan tussenpersonen om inbreuken op auteursrechten te voorkomen', zo meldt het FD.

Of Ziggo in de voetsporen van XS4ALL zal treden is nog niet bekend. Ziggo meld al langer dat ze The Pirate Bay en andere sites in het vonnis blokkeert met grote tegenzin. Dat staat ook op de blokkade-pagina van Ziggo zelf.Zowel Ziggo als XS4ALL hebben al aangegeven dat ze in hoger beroep gaan tegen het vonnis, maar de blokkade moeten ondertussen wel worden nageleefd. De ISP's zeggen dat de blokkade ook op verschillende manieren omzeilt kan worden. Maar Brein heeft ook al andere ISP's een verzoek gestuurd om de sites te blokkeren, maar het antwoord dat Brein daarop terug kreeg was dat ze niet vrijwillig zullen blokkeren.
Door Loller1 In Internet Bron Tweakers.net

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren