01/03/2012 00:13

Microsoft geeft Windows 8 en IE 10 Consumer Preview vrij


Microsoft heeft woensdag, 29 februari, op het MWC - Mobile World Congress - in Barcelone de langverwachte Windows 8 Consumer Preview vrijgegeven. Die bèta versie van de volgende versie van Windows is beschikbaar in 5 talen. Nieuw is onder andere de verbeterde Metro UI, Windows Store en IE10 PP5.

De Consumer Preview kan worden gedownload in het Engels, Chinees, Frans, Duits of Japans en is zowel voor 32bit- als 64bit-architectuur beschikbaar. De iso-grote is respectievelijk 2,5GB en 3,3GB. Het is mogelijk om de Consumer Preview te installeren vanaf een dvd, usb of rechtstreeks vanuit de Windows 8 Developer Preview.

In vergelijking met de Windows 8 Developer Preview is er veel veranderd. Microsoft zegt zelf meer dan 100 000 wijzigingen in het besturingssysteem te hebben doorgevoerd sinds de Developer Preview. Een van die wijzigingen is dat het mogelijk is om in de taskmanager een overzicht te vragen van alle openstaande apps.

Verder zou de Metro-interface nu betere toegang verlenen voor toetsenbord- en muisbesturing; iedere hoek in het scherm heeft een eigen taak. De linker bovenhoek roept het overzicht van openstaande apps op, de linker onderhoek dient om te wisselen tussen het startscherm en de laatst gebruiker app, de rechter bovenhoek roept de charms bar op en de rechter onderhoek zorgt ervoor dat je een totaal overzicht krijgt in de Metro-interface. Het startmenu dat in de Windows 8 Developer Preview zat is dus volledig verdwenen. Momenteel is het ook nog niet bekend of de Metro interface nog kan worden uitgeschakeld.

Verder is ook de Windows Store beschikbaar gesteld. Deze bevat nu enkel en alleen gratis apps. Microsoft heeft ook beloofd om tijdens de bèta-fase apps te blijven toevoegen aan de Windows Store. Momenteel telt de Windows Store net iets meer dan 70 apps.

Ook de 5de Platform Preview van Internet Explorer 10 is beschikbaar in de Windows 8 Consumer Preview. Nieuw is onder andere dat Internet Explorer 10 nu automatisch zoekt naar nieuwe updates en deze ook installeert tenzij dit wordt uitgeschakeld in het scherm "About Internet Explorer". Verder bied IE10 PP5 betere ondersteuning voor HTML5 en andere standaarden.

Volg Windows 8 op Mastaline
Volg Internet Explorer 10 op Mastaline
Centraal Windows 8 topic
Centraal Internet Explorer 10 topic
Deel je ervaring met Windows 8
Door Loller1 In Operating systems Bron Tweakers.net

Reacties (3)

Reageren
 1. Crimineeltj

  Ik heb hem in vmware draaien nu deze versie, Iemand er al achter hoe je die metro interface kan uitzetten ?.

  De huidige truukjes en programmatjes lijken niet te werken, Ik vertik het echt om op me pc zonder touchscreen dit te gebruiken ik heb te veel dingen open metro werkt niet voor mij.


  Online Opslag nodig hier de oplossing http://db.tt/HagL8IMK
  do 01-03-2012 om 18:40
 2. Loller1

  Quote: crimineeltj

  Ik heb hem in vmware draaien nu deze versie, Iemand er al achter hoe je die metro interface kan uitzetten ?.

  De huidige truukjes en programmatjes lijken niet te werken, Ik vertik het echt om op me pc zonder touchscreen dit te gebruiken ik heb te veel dingen open metro werkt niet voor mij.
  Momenteel is er geen manier om Metro uit te schakelen.

  Ik gebruik hem nu even en ik ben zeer tevreden. Alleen krijg je wel Windows Defender met virus definities van 48 dagen geleden... Mja, is gewoon even op update klikken.

  do 01-03-2012 om 20:27
 3. Crimineeltj

  Ja in de virtual machine zou ik die interface niet zo erg vinden dus nu, Maar als ik hem op me eigen pc ga draaien moet die echt uit anders geen windows 8 voor mij.

  Ik ga nog naar een seminar van windows 8 via me werk, Ik ga eens de vraag stellen of ze ook een versie zonder metro uit brengen de bedrijfs versie bijv.
  Sowieso mag ik het wel hopen want voor bedrijven gaat metro echt niet werken, Misschien voor een klein percentage maar ik werk bij kpn en heb 2 schermen van 22 inch waar ik ie/chrome/firefox open heb staan met aantal tabladen, Plus nog meer programma's enzo dus is het echt niet handig dit.

  Bewerkt door Crimineeltj op vr 02-03-2012 om 18:26
  Online Opslag nodig hier de oplossing http://db.tt/HagL8IMK
  do 01-03-2012 om 23:10
Reageren