01/08/2012 14:16

Hotmail wordt Outlook.com


Nadat we eerder al berichtten over uitgelekte screenshots van de nieuwe Hotmail versie, blijkt nu dat Microsoft Hotmail op termijn zal laten overgaan in Outlook.com. Mircrosoft wil het wat speelse imago van Hotmail veranderen en reageren op het toenemende marktaandeel van Gmail, van concurrent Google.

Hotmail werd in 1996 opgericht als HoTMaiL. De naam is afgeleid van HTML. Destijds had de gebruiker beschikking over 2MB opslagruimte. Het is ??n van de eerste gratis webmaildiensten. Microsoft zag veel potentie in het bedrijf en nam het in 1997 over.

Sinds 2004 is er weinig meer veranderd aan Hotmail. Nu staat dus de grootste verandering op stapel, door Outlook, wat voornamelijk in de zakelijke sfeer populair is, ook uit te rollen richting de consumentenmarkt. Outlook speelt in op de enorme opkomst van sociale media en integreert velen daarvan in het startscherm.

Een slimme zet van Microsoft is om te beloven dat de inhoud van e-mails niet zal worden gebruikt om de advertenties te personaliseren, in tegenstelling tot concurrent Gmail.

Voor gebruikers van @hotmail.com, @msn.com, @live.nl en @hotmail.nl, etc. zal er niet bijzonder veel veranderen. De adressen blijven gewoon bestaan. Enkel de online interface zal veranderen en er zal meer gebruik worden gemaakt van SkyDrive (de cloud).

Het is de bedoeling dat Hotmail op termijn zal overgaan in Outlook.com, maar voorlopig blijft hotmail.com gewoon bereikbaar.

Door Frezo In Internet

Reacties (6)

Reageren
 1. Chielt

  Ik dacht dat Hotmail sowieso over was gegaan in live. Wat is nu het nieuws?

  do 02-08-2012 om 09:09
 2. Tim

  Quote: chielt
  Ik dacht dat Hotmail sowieso over was gegaan in live. Wat is nu het nieuws?
  Gewoon weeeeer een naamswijziging...

  za 04-08-2012 om 23:44
 3. Wizzamyte

  Ik maak al enige tijd gebruik van Outlook.com het werkt sneller en beter dan Gmail. Alleen jammer dat het een beetje weg heeft van Gmail.

  zo 09-09-2012 om 17:07
 4. Tim

  Quote: wizzamyte
  Ik maak al enige tijd gebruik van Outlook.com het werkt sneller en beter dan Gmail. Alleen jammer dat het een beetje weg heeft van Gmail.
  Jammer dat het aangepast is aan die gare Metro interface...

  zo 09-09-2012 om 20:49
 5. Wizzamyte

  Quote: tim

  [..]Jammer dat het aangepast is aan die gare Metro interface...


  Ik vindt het wel wat hebben, maar ieder zijn smaak.

  ma 10-09-2012 om 08:57
Reageren