28/11/2012 19:06

'Windows Blue wordt update voor Windows 8'


Microsoft gaf een maand geleden Windows 8 uit en bestede veel aandacht aan het nieuwe besturingssysteem. Ondertussen zijn er dan ook al 40 miljoen licenties van Windows 8 over de toonplank gegaan. Hoewel Windows 8 nog maar net uit is, zal het voor niemand een verrassing zijn dat de opvolger wordt voorbereid.

Misschien heb je al eerder gehoord van de codenaam "Windows Blue". In augustus werd er gemeld dat dit een belangrijke update zou worden voor Windows 8 - toen werd het nog beschreven als Windows 8 SP1 - voor het aankomende jaar. The Verge meld nu echter dat Blue een iets grotere update wordt dan aanvankelijk gedacht. Niet gewoon een OS update, maar een beweging richting een standaardisering van de update cyclus van zowel Windows als Windows Phone.

De update voor Windows 8, welke wordt verwacht in het midden van 2013, zou beschikken over aanpassingen aan de gebruikersinterface. Zo zou de interface van het Startscherm meer aanpasbaar worden met onder andere meer formaten van Live Tiles, zoals het Startscherm van Windows Phone 8. Ook zouden er meer kleuren en achtergronden worden toegevoegd.

Interessanter is dat Windows Blue wordt verwacht als een zeer goedkope update, al dan niet gratis om het updaten te stimuleren. Volgens de bronnen van The Verge, zou Microsoft plannen om een nieuwe versie van de Windows SDK te lanceren, samen met Blue. Ook zou Microsoft geen apps voor Windows 8 meer accepteren in de Windows Store, en zou het ontwikkelaars zo willen laten richten op het maken van apps voor Blue, wat meer kans geeft op een gratis update.
Door Loller1 In Operating systems Bron Neowin.net

Reacties (2)

Reageren
  1. Redmar

    Dit is echt vet. windows is zich aan het uitbrijden. ze gaan eindelijk groeien in de computerwereld. beter

    ma 03-12-2012 om 23:17
Reageren