30/12/2012 15:12

WhatsApp wil bereikbaar zijn tijdens jaarwisseling


WhatsApp CEO Brian Acton heeft laten weten dat het bedrijf zich voorbereidt op de verwachte recorddrukte rond de jaarwisseling. Door de enorme groei die de dienst het afgelopen jaar heeft doorgemaakt, wordt een nieuwe recordpiek voorspeld. WhatsApp treft dan ook de nodige maatregelen om eventuele problemen te voorkomen.

Kerstmis
"We hebben de capaciteit voor oud en nieuw flink uitgebreid", aldus Acton. Het bedrijf hoopt dat het berichtenverkeer hierdoor tijdens de jaarwisseling soepel zal verlopen. Ook tijdens Kerstmis beschikte WhatsApp over extra capaciteit. Dit zorgde ervoor dat deze dagen zonder problemen verliepen.

Mochten de getroffen maatregelen niet genoeg blijken te zijn dan is WhatsApp daar eveneens op voorbereid. "Tijdens de jaarwisseling staat een team stand-by om in te grijpen als er problemen ontstaan".

Traditiegetrouw kampen telefoonnetwerken rond de jaarwisseling met problemen. Ook de stabiliteit van deze netwerken en de maatregelen die de telecomproviders treffen is van groot belang voor het goed functioneren van WhatsApp. KPN meldde eerder aan de Telegraaf niet uit te sluiten dat zich problemen zullen voordoen.

WhatsApp hoax
Grapjassen in Spanje hebben ervoor gezorgd dat zich een hoax aan het verspreiden is. WhatsApp zou om de piek te voorkomen deals hebben gesloten met telecomproviders en de berichtendienst van 18:00 uur op 31 december tot 08:00 uur op nieuwjaarsdag betaald laten worden. Klanten zouden vervolgens worden afgerekend op de factuur van de telecomprovider. Dit is uiteraard grote onzin en is volgens WhatsApp een uit de hand gelopen grap voor het Feest van de Onnozele Kinderen.
Door Frezo In Instant messaging Bron WhatsAppen.nl

Reacties (9)

Reageren
 1. Webmaster

  Die aangekondigde voorzorgsmaatregelen ook altijd. Ik zeg: eerst zien, dan geloven.

  zo 30-12-2012 om 19:42
 2. Veender

  Inderdaad, providers beloofden het ook altijd, maar in de 10 jaar dat ik een telefoon heb is het volgens mij nog nooit gelukt om een sms-je tijdens de jaarwisseling direct aan te laten komen. In ieder geval maar gebruik maken van de WiFi bij het whatsappen, dan heb je tenminste geen last van de telco's...

  ma 31-12-2012 om 09:53
 3. Frezo

  Tijdens de jaarwisseling vlogen er via wifi genoeg berichtjes binnen bij mij, dus wat mij betreft is WhatsApp er goed doorheen gekomen! Hebben anderen problemen ondervonden?


  wo 02-01-2013 om 15:26
 4. Roelvb

  WhatsApp werkte perfect, zelfs geen haperingen.

  SMS werkten daarentegen om 3.00 uur nog steeds niet fatsoenlijk.


  vr 04-01-2013 om 21:08
 5. Webmaster

  Geen problemen inderdaad, ze mogen blijven

  vr 04-01-2013 om 23:02
Reageren