22/03/2011 00:00

Microsoft klaagt opnieuw producent Androidtoestellen aan


Microsoft klaagt boekhandel Barnes & Noble aan vanwege patentschending in de e-readers en tablets van het bedrijf die draaien op Android, het besturingssysteem van Google. Dat laat Microsoft dinsdag weten. “Het Androidsysteem maakt inbreuk op een aantal patenten van Microsoft. Bedrijven die Androidapparaten produceren en verschepen moeten ons intellectueel eigendom respecteren”, zo schrijft Microsoft in een verklaring.Het is niet de eerste keer dat Microsoft achter producenten van Androidtoestellen aangaat. Eerder werden HTC en Amazon succesvol aangeklaagd. De bedrijven hebben inmiddels een schikking getroffen met Microsoft.
“We proberen al een jaar een schikking te treffen met Barnes & Noble, maar zij weigeren over de brug te komen. Daardoor was een gang naar de rechter voor ons de enige optie.”

Technieken
De aanklacht gaat om technieken die het mogelijk maken verschillende tabbladen te gebruiken, sneller te internetten en om een techniek die communicatie tussen documenten en e-books mogelijk maakt.
Tot op heden is Google zelf nog niet aangeklaagd door Microsoft.


Met dank aan Sensation. Ook iets opmerkelijks gezien? Vertel het ons!
Door Kecin In Mobile devices Bron Nu.nl

Reacties (5)

Reageren
 1. Loller1

  Wat van MS is is van MS, en pattenten zijn er om gerespecteert te worden. En die laatste zin; lang zal het niet meer duren...

  di 22-03-2011 om 16:12
 2. Sandr

  Vraag me af waarom ze google nog niet hebben aangeklaagd, lijkt mij dat daar het meeste geld te halen valt.

  di 22-03-2011 om 16:52
 3. Chielt

  Het komt nooit tot een rechtzaak omdat ze elke keer een schikking treffen. Google is niet gek en zal altijd mee gaan met een schikking als ze denken dat MS gelijk heeft. Negatieve publiciteit kunnen ze niet goed gebruiken..

  di 22-03-2011 om 19:58
 4. Alexxx

  Was mozilla niet veel eerder met tabbladen? Windows kan je ook voor heel veel dingen aanklagen, wat een zeikerds.

  wo 23-03-2011 om 17:44
 5. Crimineeltj

  Ik word een beetje moe van die patenten oorlog


  Online Opslag nodig hier de oplossing http://db.tt/HagL8IMK
  wo 23-03-2011 om 18:14
Reageren