13/04/2011 17:36

Microsoft laat IE10 Platform Preview 1 zien


Op 12 april 2011 heeft Microsoft de eerste Platform Preview van Internet Explorer 10 laten zien. De browser zou beter ondersteuning voor HTML5 moeten krijgen en is al zo aangepast dat hij kan draaien op een ARM-architectuur. Microsoft heeft de eerste Platform Preview van Internet Explorer 10 op zijn IE Test Drive geplaatst. Microsoft wil met IE10 verder gaan met hetgeen waarmee ze bij IE9 zijn gestopt.

Samen met de lancering van deze preview, toonde Microsoft op zijn presentatie in Las Vegas ook enkele nieuwe demo's waaronder de vernieuwde Fish Tank-demo. Dit toonde ze op de Platform Preview en op Google Chrome (een recente build). Hierbij was te zien dat Chrome veel trager was. Ook een demo waarbij gebruik word gemaakt van de canvas-features van HTML5 werd aangetoond dat Internet Explorer veel sneller is dan Chrome.

Ook wil Microsoft een verbeterde ondersteuning voor CSS3 aan hun browser toevoegen. Nieuw in de Platform Preview is bijvoorbeeld dat de browser overweg kan met gradients. Ook kan het nu overweg met CSS3-features als flexbox- en multicolumn-opmaak.

Tijdens de keynote werd ook duidelijk dat de browser geschikt was om te draaien op een ARM-architectuur. In januari bevestigde Microsoft al dat Windows 8 compatibel zou zijn met ARM-hardware, waardoor Microsoft de tabletmarkt beter zou kunnen bedienen.Deel je ervaringen over Internet Explorer 10 in het Internet Explorer 10 topic!
Door Loller1 In Browsers Bron Tweakers.net

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren