14/04/2011 08:55

Microsoft fotografeert Europese straten


Microsoft is van plan om de Europese straten in kaart te brengen door deze te fotograferen voor zijn dienst Streetside. De auto's die de straten fotograferen rijden al rond in Londen. Andere grote steden in Europa volgen later nog. Microsoft is al begonnen met het fotograferen in Londen. Het is nog niet duidelijk of ook België en Nederland zullen worden gefotografeerd. Een woordvoerster van Microsoft Nederland kon hier geen opheldering over geven.

Streetside werd in 2009 toegevoegd aan Microsofts Bing Maps. Net als zijn concurrent Street View van Google kunnen gebruikers hiermee een digitale wandeling maken op straatniveau. Microsoft is niet van plan, in tegenstelling tot Google, om al Europese straten te fotograferen. Momenteel word er nu nog enkel gericht op de grote steden.

Google's Street View heeft de nodige woede opgeroepen bij mensen, zoals in Zwitserland en Duitsland, vanwege het online zetten van huizen. Om te voorkomen dat dit ook Microsoft te wachten staat, gaat de softwaregigant aankondigen waar ze fotograferen. Bijvoorbeeld door middel van campagnes.

Microsoft wil, net als Google, wifi-netwerken in kaart brengen, om daarmee betere locatiebepaling waar te maken. Door dit te doen begeeft Microsoft zich op een gevaarlijk terrein, want Google werd voor het 'per ongeluk' opslaan van deze informatie dikwijls onder vuur gelegd. Microsoft is nog niet begonnen met het in kaart leggen van wifi-netwerken. Maar wanneer het zover is, wil de softwaregigant enkel het absolute minimum aan gegevens opslaan.
Door Loller1 In Internet Bron Tweakers.net

Reacties (3)

Reageren
 1. Webmaster

  Als zaken succesvol zijn, doet MS het nog eens dunnetjes na..

  do 14-04-2011 om 09:10
 2. Loller1

  Quote: webmaster

  Als zaken succesvol zijn, doet MS het nog eens dunnetjes na..
  Googles zaak was vooral succesvol bij verschillende rechtbanken. Microsoft kijkt eerst waar de concurrentie een steek laat vallen om het dan net dat beetje beter te doen waardoor ze niet in een rechtzaak terecht komen.

  do 14-04-2011 om 13:41
 3. Darkmark

  Meh ..

  Google is succesvol --> Microsoft kwam met Bing
  Streetview is succesvol --> Microsoft komt met Streetside

  Jammer dat het meestal slechte rip-offs zijn.
  Oké, wat gezonde concurrentie is nooit slecht.
  Maar soms is het beter als er gewoon 1 main platform is, zoals streetview.
  Dan hoef ik daar geen 5 andere alternatieven voor.

  do 14-04-2011 om 13:48
Reageren