14/04/2011 10:15

UberMedia gaat strijd aan met Twitter


UberMedia, een bedrijf dat diverse Twitter-apps heeft gemaakt, heeft aangekondigd te willen gaan concurreren met Twitter. Volgens CNN, zouden de beperkingen die Twitter kent (zoals de lengte beperking), leiden tot dit initiatief. Daarnaast zou het platform nog toegankelijker moeten worden voor nieuwkomers.

Moeilijk begin
Vorige week heeft Twitter statistieken vrijgegeven, waarin stond dat gebruikers 155 miljoen tweets per dag versturen, een stijging van 282% ten opzichte van vorig jaar. Twitter heeft programmeurs gevraagd om vooral nieuwe toepassingen te bedenken, waarin de data op een nieuwe en interessante manier word weergegeven. Echter waren de ontwikkelaars, welke erin geloofden Twitter groot te hebben gebracht niet blij met deze uitgegeven memo.

Aangetaste relatie
UberMedia en Twitter hebben een bijzondere relatie. In februari heeft Twitter drie UberMedia apps geblokkeerd, omdat ze in strijd zouden zijn met het beleid. Twitter heeft UberMedia ook gevraagd om de naam van twee van zijn apps te veranderen: UberTwitter en UberSocial. De aangekondigde Twitter-alternatief, zal de moeilijke relatie hoogstwaarschijnlijk alleen maar doen verslechteren.

Voet bij stuk
UberMedia marketing chief Steve Chadima houdt de lippen strak op elkaar over mogelijke plannen, en zei alleen: "Ons belangrijkste wens is te blijven innoveren op het Twitter-platform en meer gebruikers te trekken naar Twitter". Toch zou een UberMedia's Twitter-concurrent theoretisch slagen, omdat hun apps al bekend zijn bij vele gebruikers.
Door Webmaster In Social media Bron TGdaily.com

Reacties (4)

Reageren
 1. Loller1

  Ze gaan dus concurreren met Twitter, maar hun grootste wens is om Twitter meer gebruikers te geven? Deze emoticon is heel gepast:

  do 14-04-2011 om 13:10
 2. Webmaster

  Quote: loller1

  Ze gaan dus concurreren met Twitter, maar hun grootste wens is om Twitter meer gebruikers te geven? Deze emoticon is heel gepast:  Ze moeten dat wel zeggen, aangezien ze (nog) niks anders hebben dan Twitter-apps.

  do 14-04-2011 om 13:23
 3. Darkmark

  Quote
  Volgens CNN, zouden de beperkingen die Twitter kent (zoals de lengte beperking), leiden tot dit initiatief.


  Dit is juist de kracht van Twitter.
  Niemand zit er op te wachten om complete verhalen van iedereen te lezen, terwijl een tweet van 140 tekens juist lekker simpel is.

  do 14-04-2011 om 14:36
 4. Loller1

  Quote: darkmark

  [..]

  Dit is juist de kracht van Twitter.
  Niemand zit er op te wachten om complete verhalen van iedereen te lezen, terwijl een tweet van 140 tekens juist lekker simpel is.
  Ja, dat is zo. Maar soms vind ik het zo vervelend omdat ik net 1 teken te veel nodig heb.

  Twitter is het enige social netwerk dat ik gebruik...

  do 14-04-2011 om 14:48
Reageren