14/04/2011 18:05

Sociale browser Flock stopt


Vanaf eind april krijgt de browser Flock geen updates meer. Ook niet voor eventuele security- of privacygaten. Door de manier waarmee deze client is opgezet, zullen sommige functies van deze browser het niet meer doen na het beëindigen van de ondersteuning op 26 april. Op deze datum worden de Flock-servers uitgeschakeld. Deze servers zorgde voor synchronisatie en updates van diverse sociale netwerken.

In de FAQ over het stoppen met Flock melden de ontwikkelaars van de browser dat gebruikers nog een automatische melding krijgen over het einde van Flock. Dat kan gebeuren via een pop-up, een apart tabblad en een e-mail, maar dat is afhankelijk van welke versie van Flock je gebruikt en of je wel of niet een Flock-account hebt.

In datzelfde FAQ word ook uitgelegd hoe je je RSS-feeds en favorieten kunt exporteren naar een andere browser. Als alternativen word Chrome en FireFox aangewezen. Chrome dient sinds juni vorig jaar al als ondergrond voor de browser. Daarvoor was FireFox de basis van deze browser die uitkwam in 2005.

De reden voor het stoppen met Flock is dat de makers, die sinds januari zijn ingelijfd door Zynga, zich gaan concentreren op sociale games. Deze games moeten dan gaan draaien op elk platform. Zynga is vooral populair geworden vanwege zijn games op Facebook.
Door Loller1 In Browsers Bron WebWereld.nl

Reacties (1)

Reageren
  1. Crimineeltj

    Geen problemen mee heb al een hekel dat overal social media word ingezet


    Online Opslag nodig hier de oplossing http://db.tt/HagL8IMK
    do 14-04-2011 om 23:15
Reageren