15/04/2011 11:55

Social media vaak gebruikt als werkinstrument


De social media platformen Twitter, LinkedIn en Facebook spelen op de werkvloer een steeds belangrijkere rol. Dat blijkt uit het onderzoek van het onderzoeksbureau Blauw Research, in opdracht van Randstad. Maar liefst meer dan de helft van alle werknemers in Nederland heeft een profiel op Facebook, Twitter of LinkedIn. Twitter heeft vooral een prominente rol in de arbeidsmarkt. 24% van de werknemers in dienst kiezen voor Twitter boven een mail om te kunnen communiceren met hun collega's. 21% van de hoogopgeleide werknemers gebruikt ook Twitter in plaats van e-mail.

Hulpmiddel
Ook wie zoekt naar een baan heeft wat nuttigs aan social media. Ruim de helft van de door Blauw Research ondervraagde personen vindt social media een nuttig hulpmiddel bij hun zoektocht. 22% van de ondervraagden gebruikt het alleen om vacatures te zoeken.

Betrouwbaarheid
40% van de ondervraagden gebruikt social media voor het opzoeken van informatie over de werkgever om zich voor te kunnen bereiden op een sollicitatiegesprek. De rest heeft geen vertrouwen in de informatie over werkgevers die te vinden zijn op social media.

Verboden of regels
Vooral hoogopgeleiden, jongeren en mannen gebruiken de platformen om hogerop te komen. Ze zoeken dan naar bruikbare informatie over klanten om er zo zakelijk van te kunnen profiteren. Toch wordt toegang tot social media door de meerderheid van de werkgevers verboden op de werkvloer. 37% van de werkgevers hebben er regels voor opgemaakt om aan te duiden wat wel en niet kan op social media op de werkvloer.
Quote: Marc Feitsma
Een groot deel van de werkgevers volgt of stuurt de 'buzz' rondom de organisatie dus niet. Een gemiste kans.
Zo zegt Marc Feitsma, manager internet bij Randstad Nederland.

Is het een Hype?
Quote: Marc Feitsma
Werkgevers zijn zich onvoldoende bewust van het belang van social media voor hun werknemers én voor het bedrijf, ze denken nog te vaak het een hype is die vanzelf weer overwaait en vooral privé een rol speelt.

Door Loller1 In Social media Bron vkbanen

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren