15/05/2011 19:13

Opnieuw schendt Facebook privacy


Derde partijen, waar van de meeste adverteerders zijn, krijgen nog steeds onbedoeld toegang tot de persoonlijke informatie van Facebooks leden via Facebookapplicaties.
Dat is wat Symantec in een blog schrijft op basis van een onderzoek. Facebook heeft dit lek bevestigd en zou de problemen hebben opgelost. Het lek zou al jaren in Facebook hebben gezeten. Dit komt omdat derden via Facebook Apps toegang hebben tot bepaalde informatie.
Zo was het mogelijk het profiel, de foto's en de chat van leden te bekijken. Deze partijen hadden ook toegang tot het plaatsen van berichten.

Het probleem was ontstaan bij het proces waarin een gebruiker van Facebook een Facebook App toestemming geeft voor toegang tot deze informatie. Op deze manier kan bv. een spel op Facebook toegang krijgen tot het prikbord om daar een bericht achter te laten met daarin: 'Gebruiker a behaald een score van b aantal punten'.

Symantec heeft daarna ontdekt dat derden per ongeluk toegang konden krijgen dat dat eigenlijk de bedoeling was. Volgens Symantec hadden de betreffende partijen dit niet door.

Momenteel zouden de partijen geen slecht gebruik hebben gemaakt van deze toegang. Toch waarschuwt het beveiligingsbedrijf ervoor dat al deze toegangssleutels nog zijn opgeslagen in oude bestanden van o.a. adverteerders. Deze bestanden kunnen nog geactiveerd en gebruikt worden. Facebook meld dat gebruikers die zich zorgen maken hun wachtwoord best kunnen aanpassen.
Door Loller1 In Social media Bron Nu.nl

Reacties (2)

Reageren
 1. Linuxguru1

  Opnieuw schendt facebook...


  Geluk | Depressie
  ma 16-05-2011 om 15:18
 2. Loller1

  Quote: linuxguru1

  Opnieuw schendt facebook...
  Waarom let iedereen hier zo op spellingsfouten?

  On: Een van de redenen waarom ik geen Facebook gebruik (net als Google)

  di 17-05-2011 om 22:06
Reageren