16/05/2011 14:17

China blokkeert nog meer sociale diensten


Sinds de komst van alle sociale netwerken worden er steeds meer applicaties ontworpen waarmee al deze diensten binnen handbereik liggen. Omdat vele gebruikers aangemeld zijn bij verschillende sociale netwerken zoals Twitter en Facebook is er een applicatie voor de iPad ontwikkelt genaamd Flipboard. Flipboard is een applicatie waarmee je alle sociale diensten kunt bekijken zoals je de krant leest, maar dan vanaf je iPad.

Helaas blokkeert China deze applicatie nu ook, blijkt na een Twitter bericht van mede-oprichter Mike McCue. Het is al langer bekend dat China sociale netwerk diensten blokkeert en nu dus ook applicaties die alle sociale diensten met elkaar verbindt.

De servers van Flipboard zijn op de nationale firewall op de zwarte lijst gekomen omdat deze servers aanvragen doen naar alle sociale netwerk diensten. De applicatie is dus wel te downloaden, maar verder niet te gebruiken in China.

Toch wordt er nog steeds geprobeerd om een sociale netwerkdienst op te richten in China. De grootste zoekmachine in China, genaamd Baidu is benaderd door Facebook voor het oprichten van een eigen sociaal netwerk voor China. Verdere details zijn hierover nog niet bekend.
Door Arjan901 In Social media Bron Tweakers.net

Reacties (1)

Reageren
  1. Loller1

    Vervelend voor die Chineze... Dat die regering daar zo moeilijk doet...

    di 17-05-2011 om 20:42
Reageren