18/05/2011 16:45

Bill Gates was een voorstander voor overname Skype


De oprichter van Microsoft, Bill Gates, zegt een belangrijke plaats te hebben gehad in de onderhandelingen voor de overnamen van Skype door Microsoft voor 8,5 miljard dollar (6 miljard euro). Dat meld de BBC op basis van een gesprek met Bill Gates. Dat Microsoft Skype zou gaan overnemen werd vorige week bekend. Op deze overname werd nogal kritisch gereageerd door analisten.

Dit vanwege het grote bedrag dat met de koop gemoeid was, waarmee het ook nog eens de grootste overname van Microsoft ooit is. Ook zeggen analisten dat Skype geen toegevoegde waarde zou geven aan Microsoft.

Voorstander
“Ik was een grote voorstander van de overeenkomst met Skype. De deal is groots. Groots voor Skype en groots voor Microsoft," aldus Bill Gates. De oprichter zegt dat de koop een strategisch besluit was: “Videobellen wordt veel groter en beter dan nu het geval is. Bovendien genereert Skype een degelijk inkomen.” Hij meldt hierbij ook dat hij niet kan wachten op wat voor ideeën er door de twee bedrijven samen kan worden uitgewerkt.
Door Loller1 In Instant messaging Bron Nu.nl

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren