20/05/2011 11:49

5,7 miljard dollar meer beurswaarde in 1 dag voor LinkedIn


LinkedIn is een sociaal netwerk dat gericht is op de werkende mens. Mensen kunnen een profiel aanmaken waarin zij hun C.V. achterlaten. Bedrijven kunnen hierop reageren of zij kunnen zelf vacatures plaatsen. Door zelf een netwerk met mensen op te bouwen ben je in staat een baan te vinden die bij je past. 41 procent van de ICT professionals heeft zelfs aangegeven dat LinkedIn een bijdrage heeft geleverd bij het vinden van hun huidige baan. Er zijn op het moment al meer dan 100 miljoen mensen actief op deze website.

Afgelopen donderdag maakte LinkedIn de stap naar de beurs. Zij willen hiermee 7.84 miljoen aandelen op de beurs brengen die tussen de 42 en 45 dollar per stuk gaan kosten. Hiermee probeert het bedrijf geld op te halen, naar verwachting zal dit ongeveer 405 miljoen dollar zijn.

Bij de opening van de beurs stond de waarde van een aandeel al gelijk op 83 dollar, na een aantal uur steeg het nog verder naar een waarde van 122 dollar per aandeel. Later op de dag zakte de waarde per aandeel iets terug naar 105 dollar per aandeel. Al met al steeg de beurswaarde van LinkedIn naar een hoogte van ongeveer 10 miljard dollar. Er werd eerst geschat dat deze waarde lager zou liggen, namelijk op een waarde van 4,3 miljard dollar. Toch haalde LinkedIn hiermee 352.8 miljoen dollar op, wat toch een lager bedrag is dan er werd geschat.

Er wordt verwacht dat andere sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter, zich ook binnenkort op de beurs gaan tonen.
Door Arjan901 In Social media Bron Telecompaper

Reacties (1)

Reageren
  1. Chielt

    Je moet gewoon d ochtend dat Facebook de beurs op gaat aandelen kopen, en de volgende dag bij het openen van de beurs weer verkopen. Als dat je lukt, meet een grote inleg, dan ben je binnen een dag stinkend rijk

    za 21-05-2011 om 01:13
Reageren