25/05/2011 09:29

'T-Mobile schrapt mogelijk kwart banen'


Het Financieele Dagblad zegt informatie te hebben ontvangen van anonieme bronnen waaruit zou blijken dat T-Mobile in Nederland een kwart van de banen schrapt. Nadat KPN aankondigde de organisatie te willen herstructureren, treft T-Mobile ook maatregelen om de winstdaling te keren. T-Mobile heeft moeite de investeringen in mobiel internet terug te verdienen en gaat de organisatie efficiënter aanpakken.

Ontkenning

Een woordvoerder van T-Mobile ontkent desgevraagd dat bekend zou zijn hoeveel van de 1900 banen in Nederland over moet blijven na ingrepen. Hij spreekt van een “normale bedrijfsvoering, gericht op het slagvaardiger maken van de organisatie.”

Alternatieven

Bij T-Mobile zijn ingrepen nodig om de investeringen in mobiel internet terug te verdienen; een heet hangijzer ook bij KPN, waar men last heeft van de opkomst in sms’en en bellen via internet, met apps als WhatsApp, Ping en het onlangs door Microsoft opgekochte Skype. KPN wil klanten laten betalen voor het gebruik van dat soort diensten. T-Mobile wil volgens de woordvoerder zo ver nog niet gaan. Wel zal er extra betaald moeten gaan worden voor mobiel dataverkeer in het algemeen, om investeringen in het netwerk terug te verdienen. Wanneer is nog niet bekend, legt woordvoerder Roderick van Houten uit.
Door Webmaster In Mobile devices Bron NRC

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren